Ένα μόλις βήμα από συμφωνία Ινδίας και Γαλλίας για τα Rafale ~ trelh agelada.com
Share Button

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα μόλις βήμα από συμφωνία Ινδίας και Γαλλίας για τα Rafale




Share


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνών εξειδικευμένων στα αμυντικά θέματα μέσων ενημέρωσης, Ινδοί και Γάλλοι απέχουν ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία για το συμβόλαιο που θα καλύψει την προμήθεια των 126 μαχητικών Rafale της εταιρίας Dassault Aviation.
Η πιο… πειστική αναφορά δεν ήταν καν διαρροή, αλλά δήλωση του αρχηγού της ινδικής Αεροπορίας, στην οποία μίλησε για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν και δεν το προσδιόρισε επακριβώς. Είπε βέβαια, ότι η ινδική Αεροπορία δεν έχει την πολυτέλεια περεταίρω καθυστέρησης (προφανώς διότι οι επιχειρησιακές ανάγκες μεγιστοποιούνται).
Παρότι η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι το ύψος της σύμβασης πρέπει να έχει διπλασιαστεί,εάν ο αριθμός των προς προμήθεια μαχητικών δεν αλλάξει, φθάνοντας ενδεχομένως και τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ανώνυμες πηγές στην Ινδία, έδιναν τέλος στη φιλοδοξία στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία κατασκευής του EF-2000 Typhoon (Eurofighter) να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας των Ινδών με τους Γάλλους.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου